Преузето са: https://013info.rs/vesti/drustvo/pancevka-je-najbolja-urednica-vikipedije

Панчевка Николина Шепић је најбоља уредница Википедије у оквиру глобалне кампање уређивања референци под називом #1Либ1Реф. Она је унела преко 5600 референци и тиме помогла да чланци на овом сервису буду проверљивији и поузданији, као и да Википедија на српском заузме прво место.

Николина је студент треће године педагогије на Филозофском факултету, а уредница Википедије је од 7. новембра 2018. године. Прича нам да се са радом на Википедији упознала на једној од радионица коју је похађала.

– Циљ ми је био да подржим кампању, а онда сам и постављала себи циљеве у нади да уђем међу првих десет, међу првих пет. Нисам очекивала да ћу бити победник на локалном, а камоли глобалном нивоу. Пријатно сам изненађена и веома ми је драго због тога, каже за портал 013инфо Николина.

Млада Панчевка, најбоља уредница Википедије, додаје и да је ово прво место за њу подстицај да настави да уређује ову својеврсну дигиталну ециклопедију коју свако од нас консултује. Сада знамо и да чланци који се објављују постају све поузданији.

Читава кампања трајала је од 15. јануара до 5. фебруара.

Током кампање је 31 уредник Википедије или Викимедије на српском језику унео 17.112 референци у чланке у којима су оне недостајале, чиме је Википедија на српском заузела прво место у свету.

Кампања уређивања референци се организује сваке године, у сусрет рођендану Википедије, а циљ је повећање поузданости и проверљивости чланака који се на њој налазе.