На састанку Актива стручних сарадника средњих школа са територије мачванског округа 12. марта 2021. године, донета је одлука о оснивању  Подружнице стручних сарадника у оквиру Педагошког друштва Србије. Овај  Актив постоји од 2009. године и у његовом раду учествују активно педагози и психолози. Оснивачкој скупштини присуствовале су колеге из:

  • Економско трговинска школе  Стана Милановић – Катарина Стојићевић и Иван Тодић;
  • Средње пољопривредне школе са домом ученика – Милица Јевтић и Слађана Игњатовић;
  • Музичке школе Михаило Вук Драговић – Мирјана Васић;
  • Техничке школе – Душанка Јовановић и Данијела Живановић;
  • Шабачке гимназије – Биљана Дробњак и
  • Средње школе из Коцељеве – Ивана Мојсиловић.

За председника Подружнице једногласно је изабрана Биљана Дробњак – мастер педагог у звању педагошког саветника, запослена у Шабачкој гимназији, која је и оснивач Актива стручних сарадника средњих школа мачванског округа. На позицију заменика председника изабрана је Данијела Живановић – мастер педагог у Техничкој школи Шабац. Идеја за оснивање Подружнице је проистекла из потребе да стручни сарадници са ове територије (из Шапца, Лознице, Коцељеве, Крупња, Владимираца, Богатића, Малог Зворника, Љубовије… ) учествују активно у раду Педагошког друштва Србије, да се повежу колеге из основних и средњих школа, као и са Високе школе струковних студија за васпитаче Шабац и предшколске установе „Наше дете“.

У наредном периоду у оквиру рада Подружнице спроводићемо заједничке  активности, истраживања, размењиваћемо искуства из праксе која ће унапредити рад самих стручних сарадника, али и васпитно-образовног процеса уопште.