Презентација публикације ,,Смернице за интеграцију Референтног оквира компетенција за демократску културу у одабраним плановима наставе и учења”

154

Презентација публикације Смернице за интеграцију Референтног оквира компетенција за демократску културу у одабраним плановима наставе и учења развијене у оквиру заједничког пројекта Европске уније и Савета Европе „Квалитетно образовање за све” одржана је у четвртак 8.9. у Београду (Медија Центар, Теразије 3).

О публикацији су говорили представници Савета Европе, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Завода за унапређивање образовања и васпитања. Искуство у вези са  коришћења Смерница у пракси поделилиле су представнице две основне школе које спроводе Оквир у настави.

Презентацију испред Педагошког друштва Србије је испратила Сашка Стевановић, мастер педагог, секретар Педагошког друштва Србије.

Детаљније на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја https://mpn.gov.rs/vesti/predstavljen-prirucnik-smernice-za-integraciju-referentnog-okvira-kompetencija-za-demokratsku-kulturu-u-odabranim-programima-nastave-i-ucenja/