Одржан вебинар Дигитална педагошка свеска

62

У складу са великим интересовањем, дана 27. августа 2024. године, одржан је други по реду вебинар на тему „Дигитална педагошка свеска“. Аутори вебинара Владимир Степановић, професор математике и информатике и педагошки саветник и Александар Степановић, професор физике и хемије и педагошки саветник, такође су и аутори дигиталне педагошке свеске.

Циљ вебинара био је да се детаљно прикаже сваки корак за њено адекватно коришћење, као и које су могуће тешкоће током њеног активирања. Такође, представљена је њена сврха и предности у односу на папирну свеску, као и могућности којима олакшава рад наставника. Самим тим, она је намењена учитељима и наставницима у основним и средњим школама са циљем да им олакша формативно оцењивање и да на тај начин побољша процес праћења и оцењивања. Бројне колеге које су већ корисници дигиталне педагошке свеске су изјавиле да се никада не би вратиле папирној свесци и указали су да им дигитална педагошка свеска значајно олакшава рад.

Вебинару је присуствовало преко 60 учесника међу којима су наставници, учитељи и стручни сарадници. Већина учесника јесу наставници предметне и разредне наставе из различитих крајева Србије.

Учесници су попуњавањем евалуације вебинар оценили
највишом оценом и покренули бројна питања за даље унапређивање.

Захваљујемо се колегама на исказаном изузетном занимању за ову тему, учешћу на вебинару и повратним информацијама!

Услед исказаних потреба и интересовања, планирано је поновно одржавање вебинара у месецу октобру.

Мирјана Рајић, волонтерка Педагошког друштва Србије