Održan drugi vebinar “Kako promovisati zdrave životne stilove u školi”

26

Zadovoljstvo nam je što smo imali priliku da ponovo razmenjujemo znanja o promociji zdravih životnih stilova na početku školske godine sa autorkama vebinara, Natašom Simić, višom naučnom saradnicom na Institutu za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu i nastavnicama zdravstvene nege u medicinskoj školi „Nadežda Petrović“ u Zemunu, Nevenom Živković i Eminom Nikočević.

Autorke su istakle su važnost ove teme u vaspitno-obrazovnom radu, pružajući mnoštvo inspiracije za raznovrsne aktivnosti koje mogu biti praktikovane sa decom i učenicima. Uz to autorke su predstavile značaj zdravstvenog vaspitanja, kao i sam pojam zdravlja, raznovrsne aspekte zdravih životnih stilova i zdravstveno stanje mladih u svetu i u Srbiji. Dajući predloge mogućih aktivnosti, ali i predstavljajući svoje bogato iskustvo kao praktičara, autorke su pripremile i bogate materijale kao pomoć i podršku u planiranju akcija u cilju osnaživanja zdravih životih stilova, ističući da i samim primerom deci i učenicima moramo utirati put ka zdravim izborima.

Vebinaru je prisustvovalo 20 učesnika koji su u evaluacijama visoko ocenili sve aspekte vebinara i ovim putem se zahvaljujemo na povratnim informacijama!