Недеља Сећања и Заједништва: Млади Активно Учествују у Очувању Сећања

63

У среду, 8. маја 2024. године, стручни сарадници, педагози и психолози из Краљева су се окупили како би обележили Недељу сећања и заједништва. Ова манифестација, која је окупила ученике из 21 основне и средње школе у Краљеву и Рашки, била је прилика за активно учешће младих у очувању сећања на прошлост и изградњи заједништва.

Једна од главних активности била је садња садница чемпреса испред ПХШ “Др Ђорђе Радић”, где су представници Ученичких парламената посадили десет садница чемпреса у знак сећања на десет жртава у Основној школи “Владислав Рибникар” у Београду.

Након ове емотивне активности, ученици су се заједно са стручним сарадницима окупили у центру града, на Тргу Јована Сарића, где је ученица Мина Јевремовић из Основне школе “Браћа Вилотијевић” одржала пригодан говор. Током церемоније, одали су пошту жртвама минутом ћутања, а затим пустили беле балоне као симбол подршке породицама жртава, пријатељима и целокупној заједници.

У поруци коју су послали, стручни сарадници и ученици истакли су: “Живот је један, па се потрудимо да отворимо врата јер долази љубав.”

Са овог догађаја шаљемо снажну поруку:

Било је – памтићемо!

Било је – не дозволимо да се понови!

Овај догађај ће остати упамћен као још један корак ка очувању сећања на жртве и изградњи солидарности у нашој заједници.