Одржан други вебинар “Како промовисати здраве животне стилове у школи”

26

Задовољство нам је што смо имали прилику да поново размењујемо знања о промоцији здравих животних стилова на почетку школске године са ауторкама вебинара, Наташом Симић, вишом научном сарaдницом на Институту за психологију на Филозофском факултету у Београду и наставницама здравствене неге у медицинској школи „Надежда Петровић“ у Земуну, Невеном Живковић и Емином Никочевић.

Ауторке су истакле су важност ове теме у васпитно-образовном раду, пружајући мноштво инспирације за разноврсне активности које могу бити практиковане са децом и ученицима. Уз то ауторке су представиле значај здравственог васпитања, као и сам појам здравља, разноврсне аспекте здравих животних стилова и здравствено стање младих у свету и у Србији. Дајући предлоге могућих активности, али и представљајући своје богато искуство као практичара, ауторке су припремиле и богате материјале као помоћ и подршку у планирању акција у циљу оснаживања здравих животих стилова, истичући да и самим примером деци и ученицима морамо утирати пут ка здравим изборима.

Вебинару је присуствовало 20 учесника који су у евалуацијама високо оценили све аспекте вебинара и овим путем се захваљујемо на повратним информацијама!